Драма и истерии около антикорупционния закон няма. Държа да подчертая, че това не е мой личен проект, а проект на правителството. Аз направих така, че този проект да е европейски, да е добре написан и да е една чудесна основа за разговори в Народното събрание, каза в Русе вицепремиерът Меглена Кунева. Тя посочи, че сме европейска държава и можем да правим нещата така, както ги правят най-добрите, а този закон дава тази възможност. Кунева отбеляза, че между първия и втория вариант на закона има съществена разлика. 
Нямаше аргументи против по време на заседанието на Министерски съвет и дадохме законопроекта в ръцете на законодателната власт. Народните представители трябва да се консултират със своите избиратели и да кажат как е най-добре да го направим, каза още тя.
По повод изказването на ген. Атанас Атанасов от ДСБ, че Реформаторският блок е създаден от ДСБ, а  Кунева и Божидар Лукарски са наемници на ГЕРБ, вицепремиерът бе категорична, че не е човек, който се храни от конфликти и от негативизъм. Реформаторският блок е проект, който обнадежди много хора. А самото име Реформаторски блок го измисли д-р Москов, коментира Кунева.