По повод публикацията в сайта marica.bg „Технолог алармира: Млякото с 10 % масленост е със свинска мас“ от 12.05.2016 г., ръководството на Тирбул ЕАД категорично заявява, че продуктът цедено кисело мляко Olympus 10% съдържа само млечни суровини – кисело мляко, млечна сметана и млечни протеини. Цеденото кисело мляко Olympus НЕ съдържа палмово масло или свинска мас, както се твърди в публикацията. Този факт може да бъде проверен от всеки потребител или медия в независима сертифицирана лаборатория за изследване на храни.

Важно е потребителите да знаят, че при приготвяне на цедено кисело мляко Olympus се използва само висококачествено прясно мляко от подбрани ферми, с масленост не по-малка от 3,6% (варира според сезона и храненето на животните). След това млякото се подквасва с традиционни закваски (Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus). Водата от полученото кисело мляко се отцежда и по този начин отцеденото мляко получава по естествен път висока масленост, която е в пъти повече от изходната суровина. Като производител, ние сме задължени да гарантираме винаги еднакъв стандарт за производство, т.е. във всяка кофичка цедено мляко маслеността да е точно колкото е указано на опаковката – 10%. За да поддържаме тази масленост винаги еднаква, когато е необходимо, ние добавяме към цеденото мляко само чиста млечна сметана.

Защото българските потребители трябва да бъдат коректно информирани за съдържанието на храните, които консумират, Тирбул ЕАД винаги коректно и точно изписва съдържанието на произвежданите от нас продукти върху опаковката. Етикетирането и качеството на продукти на компанията отговорят на всички български регулаторни изисквания. Фабриката, в която се произвеждат продуктите Olympus има сертификат клас А от British Retail Consortium (BRC), най-високата степен на сертификат от International Food Standart (IFS).

Ръководството на Тирбул ООД е загрижено от факта, че тиражирането на непроверена информация, относно съдържанието на млечни продукти може да заблуди потребителите и да нанесе щети върху репутацията на целия бранш на млекопреработвателите.