Две години и шест месеца ще разваля магии в затвора 27-годишна врачка, след като окръжният съд в Търново увеличи двойно наказанието й. Преди това 27-годишната Мариана М. получи от районния съд в старопрестолния град 1 година и 8 месеца зад решетките, но прокуратурата протестира на втора инстанция.

Мариана М. е призната за виновна и осъдена за това, че в периода от 13 август до 5 ноември 2013 измамила жена от с.Обединение,община Полски Тръмбеш, че има трансцедентални способности и ще развали направените на нея, на сина и дъщеря й черна магия. Мнимата магьосница убедила пострадалата, че трябва да й даде сумата от 7825 лв. с обещанието, че ако не подейства направената от нея магия ще ги върне.

Мариана имала нужда от пари и решила да ги получи чрез измамливи действия. Застанала в близост до сградата на поликлиниката, за да наблюдава преминаващите. Считала, че хората, които отиват към лекарските кабинети, поради здравословни проблеми са емоционално нестабилни и ще успее лесно да спечели доверието им. Забелязала пострадалата, която отивала на преглед и я заговорила. Казала, че на нея, на сина й и на дъщеря й е направена черна магия, и само тя може да я избави от нещастия.

Шарлатанката я изплашила, че ако не се развали магията веднага, в срок от три дни щели да докарат дъщеря и от чужбина в ковчег, а сина и да катастрофира. За да убеди, че може да приложи своите способности, обвиняемата дала малки клечици - билки за защита, като за това взела 70 лева. Жертвата й се вързала, защото дъщеря й действително била в чужбина, а на синът и предстояло пътуване. Така във връзка с ритуала по разваляна на магията, за три месеца измамничката взела от доверчивата жена общо 7825 лв.

Мариана е осъждана. Съдът е привел в изпълнение и наказание от осем месеца лишаване от свобода, тъй като измамата е извършила в изпитателния срок на влязла в сила присъда.