В сряда – 18 май ще бъдат гласувани кандидатурата на Зорница Русинова за нов социален министър и ветото на президента. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

Цветанов коментира, че не познава лично Зорница Русинова, но е слушал много за нейните професионални качества. Тя отговаря за европейските фондове, свързани със социалната политика и се справя прекрасно, похвали я той.

Цветан Цветанов поясни, че е заявявал само, че Томислав Дончев може да бъде евентуална кандидатура за социален министър. Относно това, че излиза, че той сам е решил да търси подкрепа за Дончев, без самият Дончев да подозира, Цветанов отрече и обясни, че всичко, което се прави, се съгласува.

Той обвини медиите, че искат да създадат интрига по темата. Всичко е наред, увери председателят на ПГ на ГЕРБ. Не на последно място Цветанов обясни, че трябва да се направи абсолютна единна позиция между ГЕРБ, ПФ и РБ, за да може действително да има стабилност в управлението и достатъчно сериозна парламентарна подкрепа.