„Кой прочел половината от изречението, кой втората част и започват коментари. Там се шегувах, че, когато бях главен секретар на МВР и много беше важно за новото управление Румен Петков да стане вътрешен министър, което нямаше как да остана в МВР. Много хора тогава им казваха това да не го правят, защото така ще си създадат истински опонент. Те го направиха и след това знаете как се развиха събитията. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с това дали партньорите могат да го раздразнят толкова, че да се кандидатира за президент и добави, че истински се забавлява с медиите.

Той повтори, че се е пошегувал, защото „тези дни главно Румен Петков се изявяваше по медиите, защото в миналото, когато така направи, стана така, че се кандидатирах”. „Това е шега и продължавам да настоявам, виждайки какво става в света, на всички да им е мила държавата. Хаосът, който ще настане ще бъде страховит”, предупреди Борисов.

Той коментира и вчерашното решение на парламента за провеждане на референдум, иницииран от Слави Трифонов. „Това, което и вчера НС прие, особено единият от въпросите е не 100, а 1000% противоконституционен. Има решение на КС от 2003 г. Няма как да стане от обикновено НС, но подведени по популизма всички гласуват и дано в един момент политическата класа действително разбере, че е изпратена тук, за да разбере, за да взима по някой път непопулярни и тежки решения, но да се опази държавата”, допълни премиерът.

Запитан дали подкрепя президента в критиките му към депутатите, Борисов заяви, че Плевнелиев е абсолютно прав.