Към момента името на депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова не е спрягано за социален министър. Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов.

„Разбира се, че би могла да бъде разглеждана, но към настоящия момент не е от спряганите имена”, заяви Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Той посочи, че тя изключително много тежи в комисията, в която е заместник-председател. На въпрос как ще осигурят необходимата парламентарна подкрепа за кабинета, която преди АБВ да напусне властта пак не е била нестабилна, Цветанов заяви, че са постигнали конституционни мнозинства, с които са приели конституционните промени.

„Затова, че стратегията за реформи в съдебната система беше също приета с квалифицирано мнозинство, това не е ли добър подход в сегашният парламент“, каза той и припомни, че сегашният парламент е избрал главният съдебен инспектор.

„Моля ви нека да разглеждаме нещата от страната на успехите и на това, което се случи в сегашният парламент“, заяви Цветанов и обърна внимание на Закона за енергетиката, за предучилищното и училищното образование , за електронната идентификация.

„Нека да погледнем това, което ще се гледа за електронното управление, нека да погледнем всичките тези добри политики, които бяха направени, за да се стигне до повече приходи в бюджета“, добави Цветан Цветанов.