Американската Сикрет сървис започна разследване срещу Антъни Сенекал, който във Фейсбук призовал за смъртта на президента Барак Обама.

В своето послание в социалната мрежа Сенекал написа, че Обама „би трябвало да бъде хванат от нашите военни и застрелян като вражески агент през първия си мандат“.

Сенекал е работил за кандидата за президентския пост Донълд Тръмп в продължение на близо 30 г. От предизборния щаб на милиардера побързаха да се разграничат с позицията на бившия му иконом. „Той не работи за Тръмп и то от юни 2009 г.“, заяви Хоуп Хикс, говорителка на Тръмп в позиция за медиите. „Ние решително осъждаме ужасните коментари на г-н Сенекал.“

Първоначално написаното от Сенекал не е било публично, но впоследствие той потвърди оригиналността на посланието си пред няколко медии. Късно в четвъртък Сенекал, който е на 84 г., каза пред Си Ен Ен, че Обама трябва „да виси“ извън Белия дом. Той също така нарече Белия дом „Бялата джамия“. В.“Ню Йорк таймс“ през март написа, че макар Сенекал да не работи за Тръмп от 2009 г., той все още обитава имението на милиардера Мар-а-Лаго във Флорида в качеството си на „своего рода неофициален историк“. В портрета му във вестника беше описано, че бившият иконом познава модела на съня на Тръмп и знае как трябва да му бъде приготвена пържолата. И , освен това, знаел, че Тръмп настоява – въпреки фризьорския салон в имението – сам да оправя косата си.