Проучване установи, че мъжете, които пият и пушат, са по-желани от дамите за сексуално приключение-еднодневка, пише в. "Метро".
Колкото и да са вредни тези пороци за здравето на силния пол, те в крайна сметка му носят известни предимства, коментира изданието.
Изследването било осъществено от екип на университета в Гент, който изследвал предпочитанията на жените за сексуални партньори при връзки-еднодневки. Според авторите на проучването мъжкият сексапил бил свързван с "рисковите" поведения на мъжа. Пиенето и пушенето спадат към тази категория. Тъй като тези пороци имат висока физическа цена, мъжете също от своя страна ги използват като стратегия за установяване на сексуален контакт. 
Самите жени възприемат пушачите и пиячите като любовници-авантюристи и със сексуалност, ориентирана към мимолетни връзки. В изследването участвали 239 белгийски жени на възраст между 17 и 30 години, които се запознали с мъжките профили. Те трябвало да отгатнат склонността на мачовците към краткосрочни сексуални връзки, към поемане на рискове и справяне с опасности. В досиетата им било указано и дали пият и пушат.