47-годишна жена и синът й на 27 г. бяха задържани за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и наркотични вещества в сряда. Арестът бил извършен в тетевенското село Дивчовото, след като в РУП-Тетевен бил получен сигнал за съмнителна дейност в частен дом.

Служителите на реда извършили претърсване на къщата, обитавана от тричленно семейство. В помещение на приземен етаж те открили ловна пушка калибър 21, карабина GW 27 калибър с оптичен прицел, ловна пушка "lider" калибър 12 с прикачена нарезна цев и бързомер. Освен това били намерени и боеприпаси за оръжията - 95 патрона калибър 22lr.

В пристройка към жилището полицаите се натъкнали на два функциониращи изолатора, предназначени за отглеждане на култивирани растения в затворени помещения. Всеки от тях бил снабден с вентилатор, лампа, захранващ блок и часовник с таймер, който регулира притока на светлина и кислород. Във вътрешността на всеки изолатор пък имало саксии със засадени растения канабис. А в стъклени буркани била съхранявана 370 грама суха марихуана.

Наркотичното вещество и цялото оборудване на помещението е иззето по съответния ред. Жената и синът й са задържани за 24 часа в РУ-Тетевен. Срещу тях са образувани досъдебни производства.