Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 31-годишен мъж, нарушил обществения ред и хвърлял коктейли “Молотов” по граждани и полицейски служител в гр. Стара Загора.

На 11 май Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Станимир И., на 31 г. от гр. Стара Загора, за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и представлява опасен рецидив, съощиха от прокуратурата.

В хода на образуваното срещу Станимир И. досъдебно производство е установено, че на 28 март 2016 г. той бил в дома си в гр. Стара Загора заедно с група свои познати. Те се били събрали да празнуват от 27 март 2016 г., вдигали шум и нарушавали нощната тишина. Сутринта на 28 март 2016 г. Станимир И. видял в междублоковото пространство, близо до дома му, мъж да разхожда домашния си любимец. Обвиняемият го разпознал като служител на МВР. Предвид обремененото си съдебно минало, Станимир И. приготвил съдове, пълни със запалителна течност и започнал да хвърля коктейли „Молотов“ от терасата на дома си в междублоковото пространство, където освен служителя на МВР имало и други хора. След извършване на деянието, въпреки засиленото полицейско присъствие в района, Станимир И. избягал от дома си и над месец се укривал от органите на полицията.

Станимир И. е няколкократно осъждан, като е изтърпявал и наказания „лишаване от свобода“ ефективно. На 26 януари 2013 г. е бил освободен от затвора по изтърпяване на наказание, като в последствие е търпял и наказание „пробация“.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиненият Станимир И. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.