Генка Шикерова бе отличена на престижните награди за разследваща журналистика на Фондация "Радостина Константинова". Тя получи наградата за репортажите си за завишените цени, на които Агенцията за бежанците купува храната за потърсилите убежище у нас, и разкритията за харченето на държавни пари в Спешната помощ. Двата материала не само провокираха бурни реакции в обществото, но и доведоха до конкретни мерки – няколко уволнения и последно предупреждение за замесените в скандалните случаи. За втора поредна година призът отива в член на разследващия екип на Нова, след като Марин Николов спечели голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова" за 2015 година.
Нова е единствената телевизия, удостоена с награда в тазгодишното издание на наградите, които всяка година отличават журналистите с най-голям принос към разследващата журналистика. 
"Радвам се, че още с първите си материали в Нова провокирах институциите и това е оценено от колегите в журито. Мисля, че тук съм на точното място, където имам условията, за да върша работата, която обичам, в един добър екип от професионалисти”, сподели Генка Шикерова по време на церемонията. 
"Горди сме, че Нова е единствената телевизия, която инвестира и поддържа специализирано предаване за разследваща журналистика и обособи силен журналистически екип, който се занимава само с търсене на истините, които някой се опитва да скрие", коментира директорът на Новини и актуални предавания Дарина Сарелска.