Няма индикатори за падане на правителството. Правителството е стабилно, ГЕРБ е националноотговорна партия, подобна националноотговорна позиция декларираха и останалите политически партии в българския парламент, които изразиха подкрепа за правителството. Ето защо аз смятам, че не е времето и мястото да се говори за падане на правителството.

Това каза пред бТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя допълни, че е била изненадана от решението на вицепремиера Ивайло Калфин да си тръгне и подчерта, че година и половина са работили много добре заедно, че той е много добър експерт и са имали тясна комуникация по повод либерализацията на енергийния пазар, както и конструктивен диалог.

Петкова каза още, че е изненадана от това, че АБВ напуска управлението и липсата на мотиви. Изненадана е също така от това, че за напускането на коалицията се използват реформите в сектор „Енергетика”, тъй като до настоящия момент са работили много добре с АБВ, в частност Кирил Цочев в качеството му на член на комисията по енергетика в Народното събрание.

"Той е един много добър професионалист, човек, който познава в детайли проблемите в сектор „Енергетика"", обясни Петкова.

Няма риск да бъде повишена цената на електрическата енергия заради това, че е изтеглен кредит, за да се разплати НЕК към двете американски централи, коментира още енергийният министър. Тя допълни, че задълженията, които НЕК е имала към двете централи, са били 1 млрд. 142 млн. лв. и по думите й никой не иска да каже какво щеше да се случи, ако НЕК не беше се издължила към двете централи.