Между 600 и 800 души ще бъдат съкратени от БДЖ "Товарни превози". Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски в рамките на изслушване в парламентарната комисия по транспорт, предаде репортер на БГНЕС.

Тази бройка е според предварителните разчети, уточни транспортният министър. Съкращенията са само част от мерките за оздравяване на дружеството, след като няма интерес от страна на инвеститорите към него. Утре предстои среща, на която ще се обсъжда бъдещето на дружеството.

Московски заяви също, че остава с впечатлението, че от страна на ДСБ в лицето на Радан Кънев и ген. Атанас Атанасов се провежда акция срещу него.

В автошколите текат много сериозни проверки, каза още Московски и категорично посочи, че ще има такива с отнети лицензи. Московски каза също, че относно купуването на книжки вече има съставени 52 протокола, които са дадени на МВР, за да могат персонално да издирят лицата от тези протоколи и да им бъдат отнети свидетелствата за шофиране. Трудно може да се каже за колко книжки става въпрос, защото във всеки протокол има различен брой хора.

Иначе за новите изпитни терминали, където ще се провежда писмената част от шофьорските изпити, Московски заяви, че ще се спази регионалния принцип - 28 региона и в 28 регионални офиса на "Автомобилна администрация" ще има изградени такива терминали.

Московски коментира още, че предварителните шофьорски изпити в автошколите са отговорност на самите школи, но те са добра практика.