Служители на инспекцията по труда, минни инженери от Кюстендил, както и представители на Министерството на енергетиката влязоха в рудник "Ораново" след поредната авария, при която тази сутрин при срутване на скална маса пострадаха двама миньори, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

„Всички държавни институции, имащи отношение са на място, извършват се огледи на мястото на инцидента в рудника, където към 4 часа имаше срутване с двама пострадали миньори”, каза пред БГНЕС областният управител Бисер Михайлов.

Според него в забоя в рудника са слезли за оглед на място служители на инспекцията по труда, минни инженери от Кюстендил, както и представители на Министерството на енергетиката.

„След като си свършат работата, ще се установи причината за този инцидент. По инцидента работят и служители на полицията, съвместно с прокуратурата, иззети са необходимите документи, образувано е дознание”, допълни Михайлов.

Според него информацията е оскъдна, но не е извършван добив на въглища, но след инцидента дейността в рудника е спряна.

При инцидента, станал в 4.25 часа тази сутрин пострадаха двама миньори - 42-годишният Емил Пелтешки е с фрактура на лумбален прешлен, транспортиран бе в Пирогов, а колегата му Йордан Петров, на 37 г., е с фрактура на двете подбедрици. Той е настанен в частната болница в Благоевград.