На 37 и 42 години са двамата пострадали в мина "Ораново" край Симитли. Срутването става малко след 4 часа през нощта в рамките на нощната смяна.

Двамата пострадали са приети в Благоевградската болница. И двамата са с вероятни фрактури на таз и долни крайници. Очакват изследване на скенер. Няма данни за загинали засега.

Това е поредният инцидент в мината. През юли 2013 година загинаха четирима миньори при кално свлачище, шлосер почина при издирвателната акция.

На 16 юли 2013 г. Николай Михайлов, Иван Лазаров, Асен Стойнев и Христо Младенов загинаха от задушване след срутване на скали и кал в мината.18 дни по късно бяха открити телата на другите двама затрупани миньори – Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Шлосерът Асен Грънчаров от Благоевград почина от инфаркт по време на издирвателната акция на 200 метра под земята и на 600 метра от мястото, където копаеха колегите му. Оцелелият шлосер Бойко Ружински каза тогава, че причина за срутването е неукрепена нова разработка и обвини директно за смъртта на двамата си колеги ръководството на рудник "Ораново".