До 20 юни се затваря за движение в двете посоки участък от път І-4 Велико Търново - Търговище поради ремонт на естакада от км 129+105 (отклонението за пътната връзка „София - Стара Загора“) до км 129+286 (отклонението за пътната връзка „Варна - Стара Загора“). На Дъговия мост над р. Янтра движението ще се извършва в едната лента. То ще се регулира със светофарна уредба в отсечката от км 129+286 (отклонението за пътната връзка в посока „Варна - Стара Загора“) до км 129+614 (отклонението за ЖП гара Велико Търново). Ремонтът на съоръженията е част от лот 5 по „Транзитни пътища V“, по който в момента Агенция „Пътна инфраструктура“ рехабилитира 2,6 км от първокласния път.

До 30 юни т. г. движението по път I-4 Велико Търново – Търговище от км 126+667 до км 127+328 и от км 127+678 до км 129+614, който съвпада с ул. „Магистрална“ във Велико Търново се пренасочва по обходни маршрути поради рехабилитация на участъка.

Транзитният трафик преминава по следните маршрути:

Пътуващите от София за Стара Загора и Русе преминават по Западен пътен възел – ул. „Козлуджа“ – кв. Чолаковци – път I-5 – Южен пътен възел;

Пътуващите от София за Варна по Западен пътен възел – ул. „Козлуджа“ – кв. Чолаковци – път I-5 – Южен пътен възел. До 20 юни т. г. преминаването през Южен пътен възел в участъка на Дъговия мост над р. Янтра ще се осъществява в една лента, като движението ще се регулира със светофарна уредба.

Пътуващите от Русе за София и от Стара Загора за София по път I-5 – кв. „Чолаковци“ – ул. „Козлуджа“ – Западен пътен възел – път I-4 Велико Търново – Севлиево;

Пътуващите от Варна за София по Южен пътен възел – път I-5 – кв. „Чолаковци“ – ул. „Козлуджа“ – Западен пътен възел – път I-4 Велико Търново – Севлиево. До 20 юни т. г. преминаването през Южен пътен възел в участъка на Дъговия мост над р. Янтра ще се осъществява в една лента, като трафикът ще се регулира със светофарна уредба;

Пътуващите от Стара Загора за София по път I-5 (Шипка - Велико Търново) - кв. „Чолаковци“ – ул. „Козлуджа“ – Западен пътен възел – път I-4 Велико Търново – Севлиево;

Пътуващите от Стара Загора за Варна и обратно и от Русе за Варна и обратно преминават през Южен пътен възел.

За пътуващите във Велико Търново са въведени следните ограничения:

До 10 юни т. г. се ограничава преминаването от кръгово кръстовище „Качица“ (при ул. „Никола Габровски“) до Западен пътен възел. Затваря се за движение ул. „Магистрална“. Ограничени са излизанията от квартал „Колю Фичето“ по ул. „Оборище“ и ул. „Георги Бакалов“ към ул. „Магистрална“ и пътните връзки на Западен пътен възел – от ул. „Козлуджа“ и от ул. „България“ към ул. „Магистрална“.

До 30 юни т. г. поетапно ще бъде ограничавано движението от кръговото кръстовище „Качица“ (при магазина за строителни материали) до кръстовището с ул. „Мармарлийска“. Движението по ул. „Магистрална“ се затваря в двете посоки в участъка от края на търговски комплекс и бензиностанция до кръстовището с ул. „Славянска“.

В момента ограничаването на движението е частично като моторните превозни средства се допускат от кръговото кръстовище до магазина за строителни материали и бензиностанциите в близост до него.

Временната организация на движението е по повод рехабилитацията и реконструкцията на близо 2,6 км от път I-4 Велико Търново – Търговище, от км 126+667 до км 127+328, от км 127+678 до км 129+614. Проектът е лот 5 от „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за над 3,7 млн. лв. с ДДС. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД.

Ремонтът на участъка от ул. „Магистрална“ във Велико Търново се извършва по метода „студено рециклиране“. Предвидено е полагане на два асфалтови пластове - от неплътен и от плътен асфалтобетон. На двете мостови съоръжения - Естакада № 6 от Южен пътен възел при км 129+200 и Дъгов мост над р. Янтра на път I-4 при км 129+496, ще се подмени хидроизолацията, ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и ще се подновят дилатационните фуги. Ще бъде поставена нова предпазна ограда и парапет. В участъка от км 126+667 до км 127+328 ще бъдат направени повдигнати пешеходни пътеки.