Убеден съм, че ще може действително да имаме единна позиция и да продължим напред.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след проведените в НС консултации с Патритичния фронт и Реформаторския блок по ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс, предаде репортер на БГНЕС. „Всяка една от политическите формации, които участват във формирането на парламентарното мнозинство разбира каква е отговорността и всеки един слага като приоритет стабилността на страната”, категоричен бе Цветанов.

Той информира, че днес предстои заседание на ПГ на ГЕРБ, на което и останалите депутатите да бъдат уведомени за срещата с премиера Борисов, за да може в предстоящите дни да се водят интензивни разговори с цел-мнозинството да изгради обща позиция, за да се излезе от тази ситуация.

Цветанов обясни, че се водят разговори и за ветото и позицията на ГЕРБ ще стане ясна, когато то бъде внесено за обсъждане и гласуване в пленарна зала, което щяло да стане по всяка вероятност още тази седмица.

Той увери, че решението как ще гласува ГЕРБ за ветото няма да бъде взето днес на заседанието на ПГ на ГЕРБ. В предстоящите дни ще можем да търсим общо решение на мнозинството, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов лаконично заяви, че всичко е възможно и хипотезите са много, запитан как законово ще се случат нещата за Изборния кодекс от тук нататък.

Относно това дали ПФ са поставили допълнително условия на ГЕРБ за кодекса, Цветан Цветанов заяви, че Патриотите са били много ясни и категорични по време на дискусията. „Много са предложенията, които се обсъждаха и докато няма единна позиция на мнозинството няма да е коректно да се коментира”, заключи той.