Отново агресия срещу лекари от Спешна помощ - този път в Перник. Линейка се бави да спаси жена, защото преди това лекарите са пребити от други пациенти. Нападнати са и полицаи, които са дошли да помагат, съобщи Нова телевизия.

Навръх Гергьовден 21-годишният криминално проявен Митко Митков пребива с юмруци шофьора на линейката. Извикал екипа заради рана на главата. 18-годишната приятелка на нападателя пък извадила нож.

Дошла полиция. Момчето се нахвърлило и на униформените. Митко Митков все още е в ареста, а приятелката му е освободена срещу подписка. Лицето е криминално проявено. Има множество криминални регистрации по хулигански подбуди. Задържан е по Закона за МВР.

Експертизи ще покажат дали момчето и момичето са били пияни, или дрогирани. Пред адвоката си нападателят твърдял, че не си спомня да е удрял.

Задържаният бил буен от малък, разказва неговият дядо. Баща му починал, а преди една година майка му заминала да работи в чужбина. Учил до осми клас и се отказал.

В деня, когато пребил шофьора на линейката, Митко бил неадекватен. Предния ден му били успокоително в болницата заради същата рана на главата, заради която потърсил помощ в спешното.

Докато 21-годишният Митко Митков удрял с юмруци шофьора на линейката, а приятелката му размахвала нож, бабата на София Георгиева се нуждаела от спешна медицинска помощ. Заради нападението линейката се забавила. Въпреки това София не подала жалба, защото се поставила на мястото на лекарите.

Заради поредния трети случай на нападения над лекари в Перник областната управа ще свика среща.