Германската полиция арестува мъж на жп гара край Мюнхен рано тази сутрин, след като е ранил четирима души с нож, съобщава германският вестник The Local, цитиран от "Фокус".

Според очевидци, преди атаката мъжът е извикал „Аллах Акбар“ („Бог е велик“ на арабски), но полицаите и прокурорите все още не са потвърдили информацията, съобщава телевизионния оператор Bayerische Rundfunk.

Нападателят е млад мъж, който до този момент нямал криминално досие. Той започнал да атакува минувачите на гара Графинг, 30 км югоизточно от Мюнхен, в около 5 часа сутринта местно време.

Хеликоптер и няколко линейки са били изпратени на мястото, за да откарат ранените в болница, добавя вестник Munchner Merkur.

Един пожарникар посочва, че нападателят е намушкал в гърба човек, който доставял вестници.

Говорител на службата за криминално разследване на Баварската провинция съобщи, че една от жертвите - 50 годишен мъж, първоначално е била в критично състояние, но по-късно е починала в болница. Един от другите трима ранени е пострадал сериозно. Те са 43, 55 и 58-годишни.

Все още не е ясно дали атаката е свързана с тероризъм, или има друг мотив. Някой месни медии, обаче, твърдят, че е възможен политически мотив.

Нападателят е 27-годишен германски гражданин. След преследване от полицията е  задържан близо до мястото на нападенията.