Близо 700 наши шофьори на тирове са блокирани вече четвърти ден на италианските пристанища. Заради стачката на гръцките профсъюзи международните фериботни връзки все още не са възстановени и превозвачите ще трябва да останат по италианските портове поне до сряда, съобщи Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници пред Дарик."В момента стотици шофьори на тирове стоят на италианските пристанища Бари и Анкона и чакат да бъдат пуснати корабите от гръцка страна. Очакваме първите да тръгнат от Италия в сряда сутринта. Това означава, че чакащите да преминат шофьори ще стоят в транспортен капан цели пет дни”, каза Стамболийски. 

Родните превозвачи са потърсили помощ от колегите си в Италия, но все още не е ясно какви конкретни действия ще предприемат, за да решат проблема. 

Стамболийски подчерта, че от Федерацията на италианските шофьори са ги уверили, че спешно ще се заемат с казуса за блокираните шофьори. Той допълни, че няма точна информация за туристите, които също са останали блокирани на пристанищата.