Майските празници в Украйна са към своя край, така че все повече хора постепенно започват да мислят за лятната ваканция и се стремят максимално да намалят разходите си за нея, пише украинският Киев СМИ.
По-голямата част от гражданите, както и в миналото, ще изберат да пътуват в страната, за където не е необходимо да си издават виза, затова на все по-голяма популярност се радват 38-те страни, които действително предлагат безвизово пътуване на украинските граждани. Сред любимите туристически дестинации на украинците доминират Аржентина, Барбадос, Беларус, Бразилия, Вануату, Хаити, Гватемала, Доминиканската република, Еквадор, Казахстан, Малайзия, Палестина, Панама, Парагвай, Перу и много други. 
Украинците също са готови да пътуват до Боливия, Египет и Бурунди, където могат да получат виза при пристигането си на летището. Въпреки това, не трябва да се забравя, че полетът до страни като Бразилия ще струва повече от две седмици семейна почивка в Турция.
Туроператорите вече са определили седемте най-популярни и изгодни ваканционни дестинации за украинците през това лято, а в списъка, по традиция, са включени в Турция, България, Египет, Кипър, Черна гора, Гърция и Испания.
Почивката в Турция би струвала средно около 8 хиляди гривни на човек за 6 дни с включено хранене, цена на полет и настаняване. Ваканцията в България би била по-евтина. За 6 дни, с включена цена за полет, настаняване и храна, туристите ще платят около 5 хиляди гривни на човек. Гърция се доближава до българските предложения с цени от около 6 хиляди гривни за 6-дневен отдих. 
Почивката в Египет и Кипър би струвала малко над 8 хиляди гривни.