Ако накрая трябва да избирам между стабилност и демокрацията, правата на хората , ще избера правата на хората, но надявам се във вторник да намерим разумен изход от тази тема. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на традиционния събор в котелското село Ябланово "Герлово пее и танцува" във връзка със ситуацията след наложеното от президента вето върху Изборния кодекс, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен. „Президентът има право да налага вето и правилно го е наложил, след като така смята. Така че по тази тема няма какво да добавя. Второ повтарям, че Изборният кодекс трябваше да се променя в частта за референдумите, който беше референдумът на президента Плевнелиев”, коментира Борисов. По думите му обаче, когато се отвори Кутията на Пандора, всяка партия се е опитала да вкара колкото може повече от предизборните си програми там – някои ултимативно, някои просто конюнктурно и на практика в един момент ГЕРБ е трябвало да защити други интереси. Борисов заяви, че отчита грижата на Патриотичния фронт и приема че идеята им е благородна и цели да защити националната сигурност. „Аз съм помолил във вторник да се срещнем с тях и ще поговорим. „Има някакви решения включително да се даде възможност от ЦИК на Министерски съвет да откриваме секции,там където има повече от 100 души, не знам дали е юридически издържано, но съм готов да поема и тази отговорност, за да бъде решен изцяло въпроси”, каза още Борисов. 
„Иначе старите изборни правила бяха много, много по-добри. Много по-даващи възможност на всеки българин в чужбина да гласува”, каза още премиерът и добави, че накрая би избрал демокрацията независимо от това какъв е финансовият ресурс за разкриването на изборни секции. Борисов допълни, че истински разчита на отговорността на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, но допълни че иска да защити правото на всеки човек да гласува.
На въпрос да ли очаква Патриотичния фронт да застрашат правителството Борисов отговори, че те и сега не влизат в управлението, а само подкрепят отделни политики. Премиерът допълни, че за радост в последните месеци отношенията им са много по –добри и има много повече доверие между тях.