Тежка катастрофа стана днес на пътя Русе - Бяла, при нея пострадаха двама души. Челно са се ударили турски ТИР и лек автомобил „Хонда“.

Шофьорката на колата е в болница в тежко състояние, с опасност за живота.

Инцидентът е станал малко след 10 часа на жп надлеза преди кръстовището, което разделя пътищата от Бяла за Велико Търново и за София.

Шофьорът на ТИР-а Сезгин разказа, че е потеглил на път, след като си е починал на паркинг. Той се е прибирал към Турция. Точно преди жп надлеза обаче е видял неравности на пътя и се е опитал да ги избегне, при което е изгубил управление над камиона и е навлязъл в насрещната лента. Там се е ударил челно в леката кола, която е пътувала от Велико Търново за Букурещ. Най-тежко е пострадала 40-годишната шофьорка на автомобила, която е била вадена близо час от пожарникари и полицаи от купето. Наложило се е да се режат смачканите до неузнаваемост ламарини.

Жената е с политравма, в тежко състояние и е откарана от „Спешна помощ“ в болницата в Русе. 39-годишният й спътник е с комоцио, травма на главата и счупена ръка и също е в болница.

Заради инцидента по направлението Бяла - Велико Търново се образуваха огромни задръствания. Наложи се на няколко пъти движението да се спира изцяло, като пътуващите се насочваха по обходни маршрути. Причините за катастрофата се изясняват, но проблемът със състоянието на пътя Русе - Бяла действително е много тревожен. Има много коловози в асфалта, образувани от камионите, както и неравности.