Преди обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, на места до слънчево.

Около и след обяд, и преди полунощ облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Възможни са градушки, съобщиха от НИМХ.

Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но около и след обяд, облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра около 3°.

По Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но около и след обяд облачността отново ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър.