Спортен празник „Заедно“ се проведе днес от 10 часа в спортен комплекс „Ялта“. Събитието беше посветен на Деня на храбростта и българската армия и празника на град Русе – 6 май и се осъществи с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016”. За девета поредна година празникът се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и е част от дейностите, посветени на 10-годишнината от създаването му.

В състезанията участваха над 170 деца и ученици със и без специални потребности от 13 училища и 3 детски градини на областта, дневните центрове „РАЛИЗ” и „Милосърдие”, Общински  детски център за култура и изкуство, смесена двойка по акробатика от СК „Локомотив“, доброволци от младежка секция на Червения кръст, родители, много гости - от Община Русе, Областна администрация Русе, РИО Русе, директори на училища, изявени русенски спортисти.

Празникът беше открит с много настроение от фанфарния оркестър на СОУ „Васил Левски“ - град Ветово.

Участниците премериха сили в няколко дисциплини: народна топка, футбол, лека атлетика, щафетни игри, теглене на въже. В рамките на спортния празник децата рисуваха на асфалт на тема: „Децата на Русе спортуват”.

Празникът завърши с награждаване на отборите и излъчване на училищен комплексен победител, носител на купата на Ресурсен център – Русе - „Илона Маринова”.

Крайното класиране е следното:

Футбол

 

І място - ОУ „Христо Смирненски“ – кв. „Долапите“;

ІІ място - ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе;

ІІІ място - ОУ „Олимпи Панов“ – Русе;

 

 

Народна топка

 

І място - ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Сливо поле;

ІІ място - ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе;

ІІІ място - ОУ „Алеко Константинов“ – Русе.

 

Лека атлетика – бягане 50 м. момичета

 

І място - Ася Димова - ОУ „Христо Смирненски“ – кв. „Долапите“;

ІІ място - Малина Христова - ОУ „Тома Кърджиев“ – Русе;

ІІІ място - Багрена Михайлова - ОУ „Тома Кърджиев“.

 

Лека атлетика – бягане 50 м. момчета

 

І място - Йордана Руменов - ОУ „Олимпи Панов“ – Русе;

ІІ място - Стефан Иванов - ОУ „Алеко Константинов“ – Русе;

ІІІ място - Пламен Гецов - ОУ „Христо Смирненски“ – кв. „Долапите“.

 

Комплексен победител и носител на купата на Ресурсен център – Русе „Илона Маринова“ за 2016 година е ОУ „Христо Смирненски“ – кв. „Долапите“.

За всички участници бяха осигурени лакомства, купи, грамоти, колективни и индивидуални награди, знаменца и балони.