Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" стана 14-ото русенско училище, включено в образователния проект на НАП и Министерството на образованието и науката "Влез в час с данъците". Неговите абитуриенти се запознаха с мултимедийната презентация на данъчната и осигурителна система в България. Бъдещите модни дизайнери с интерес участваха в беседата за примерното разпределение на държавния бюджет и необходимостта в него редовно да постъпват приходи от данъкоплатците. 
Лекторите от офиса на НАП в Русе се срещнаха и с абитуриентите от АГ "Гео Милев" и НУИ "Проф. Веселин Стоянов". Предстоят беседи и със следващите ги випуски.
 20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видеоурок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.