Бившият шеф на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев разкри поредните данни за корупция в агенцията. Уволняван съм пет пъти. Когато дойде ново правителство и ме уволняват. После обжалвам и ме възстановяват, каза той пред БТВ.Сега пак обжалвам и на първа инстанция съдът постанови, че уволнението ми е неправомерно. Подавал съм редица сигнали. Когато Цветелин Цветанов стана шеф на ДАИ съм подал сигнал срещу един служител, защото е наказван два пъти и има още редица провинения. 

„В свидетелството му за съдимост има три провинения – първото е, че е ударил бивш началник на ДАИ, второто е, че е ударил бизнесмен в едно заведение, а третото – аз съм го осъдил за обида и клевета”, пояснява бившият шеф на ДАИ Пазарджик.

 Добрев като представи и документи, на които се вижда как Иванов е написал "четри" и "пед" в официален документ. 

„След като представих на Цветелин Цветков тази информация, той отиде до бюрото си и извади една папка, в която въпросният Александър Иванов е докладвал мен”, разказва Добрев.

„Иванов е проблемен служител, допуска правописни грешки, конфликтен е на пътя, има и сигнали за него, че дължи пари. Това е недопустимо”, категоричен е Добрев.

Владимир Добрев разказа и за друга корупционна схема в „Автомобилна администрация”. През последните години, Добрев е бил уволняван от длъжността си пет пъти при смяната на всяко правителство. Всеки път той обжалва заповедта и е назначаван пак. „При последното уволнение ми се обади една бивша колежка, срещнахме се и тя каза, че за да остана на служба, трябва да си заплатя”, допълни Добрев.

Той категорично отказал да даде пари. Официален сигнал за корупционна схема също не е подавал, защото се притеснява, че ако го подаде ще го накарат да носи белязани пари и по този начин той ще излезе престъпник.

„Не взимам и не давам пари, аз ако съм бандит щях да влеза в някаква схема и да продължа с тази дейност”, допълва Добрев.