„Докато ние тук си аранжираме Изборния кодекс, да ни е удобен поне за още един мандат, вие изпращайте по 2 милиарда годишно и не ни се месете в схемата!” - така изглеждат думите на „телевизионера-патриот” Валери Симеонов, отправени към нашите сънародници в чужбина. Сега да разясним цифрите: За 2015 г. година сънародниците ни от чужбина са превели по български сметки около 1,3 милиарда лева.

Като добавим към тази сума парите дадени на ръка, вложени в имоти, дарени за благотворителност и др. сумата най-вероятно ще надхвърли 2 милиарда. Ако тези пари ги разхвърляме грубо на семейство, то ще се окаже, че „мотаещите се из краката“ на управляващите, добавят по около една минимална годишна заплата на домакинство. Сравнено с финансовите „постижения“ на сегашния кабинет, това означава, че управляващите разчитат изцяло на това, че българите в чужбина няма да оставят семействата и приятелите си да тънат в мизерия. За сравнение можем да допълним, че за 2011 г. от чужбина са пристигнали 770 млн. Сега можем да направим два извода. Първият е, че откакто ГЕРБ са на власт, имигрантският поток нараства неимоверно и вторият е, че на практика средствата от българите в чужбина спасяват стотици хиляди семейства от глад. Чисто финансовото измерение ще покаже, че средствата на тези хора не съставя 3-4% от БВП, а на практика поне 10%. За тези хора ли говорим, че оглозгват изнемощелия български данъкоплатец или да си поговорим за родоотстъпниците в Министерския съвет и Народното събрание?

Ние, от Единна народна партия нямаме никакво съмнение, че зад маската на патриотизма се крият хора, за които властта и парите са приоритет, а не България и нейните граждани. Убедени сме, че проблемът не е в гласовете, пристигащи от Турция. Проблемът се нарича „страх от загуба на власт“. Страх от вота на българите в чужбина, които са там заради сегашното управление.

От години, мандатите на кабинетите на Борисов, преминават под мотото „Разделяй и владей“. Самият Борисов неведнъж противопостави обществото на „пречещи му пенсионери“ срещу всички останали и генетично лошият материал на нацията. Москов се опита да противопостави обществото срещу лекарите, ядящите сланина и употребяващи ракия и цигари срещу „праведниците“. Между другото, самият той с цигара в ръка... Народното събрание стигна до там да раздели българския гласоподавател в три категории, на принципа на месата – прясно, охладено и замразено. Черешката на всичко това – писмото на „патриота“ Симеонов, в което той нарече българите в чужбина „безродни капризнечещи псевдосънародници“.

„За нас е пределно ясно, че управляващите страдат от остра липса на възпитание и култура, пълна управленска немощ, 100 процентова некомпетентност и най-вече атрофирано чувство на родолюбие“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева. Тя бе категорична, че Единна народна партия ще отстоява до край принципите на демокрация и правото на свободен избор. Ще защитим тези, които напуснаха родните си домове, родителите и страната си, единствено и само заради икономическия и политически геноцид, който върлува, каза още Валентина Василева.

„Ние бяхме на жълтите павета от първия момент, когато приехте срамните поправки в Изборния кодекс и сме наясно, че демократичната опозицията в България е извънпарламентарна, но само засега. Маските паднаха и на следващите избори едва ли ще ви помогнат и поправките. Изборите са един добър повод нашите сънародници да се отбият през жълтите павета, ако се налага. А техните гласове няма как да ги купите, нито да ги уволните от работа“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева. /