Размерът има значение, но не точно този, който си мислите. Ново изследване на Университета в Осло твърди, че дамите са по-склонни да изневерят на партньора си, ако той има големи тестиси.

Изводите са на база изследване върху няколко вида маймуни и скакалци, но авторите на проучването са убедени, че това важи и за хората. И ако тази информация ви се вижда странна и налудничава, вижте следните научно доказани факти за изневярата:

1. Facebook е предпоставка за изневери

Наскоро сп. Journal of Cyberpsychology, публикува материал по повод влиянието на социалните мрежи върху връзките. Според него хората използват мрежата, за да възобновят отношенията си с бивши партньори, което в последствие става повод за изневери, раздели и разводи.

2. Французите са най-големите неверници

Славата им е на добри любовници, но това не ги прави верни. Мащабна анкета сред двата пола показва, че по-голямата част от мъжете изневеряват, а една трета от участвалите в нея дами също. През годините тази тенденция се е запазила и дори се покачва като процент.

3. Британците вярват, че е ОК да шамаросаш неверен партньор

Било то и жена! Запитване до 38 500 души на Острова дали е редно да се раздават шамари на неверник показват, че британците го смятат за адекватно възмездие.

4. Неверниците обичат да се хранят във вериги заведения

Подозирате, че половинката ви кръшка? Потърсете го в някое популярно заведение за хранене. Британско проучване показва, че мъжете, които са склонни да слагат рога на любимите си, са фенове на ресторанти, които са част от популярни вериги.

5. Изневеряващите обичат да пазаруват

Проучване, обхванало няколко страни и над 50 000 жени разкрива, че представителките на нежния пол пазаруват повече, когато слагат рога на партньора си. Това е така, защото те се стараят да изглеждат по-красиви за своя любовник. Най-често те пръскат пари в магазини като J. Crew, Macy's, Ann Taylor и H&M.

6. Симулирането на оргазъм е червен флаг

Ако партньорката ви симулира оргазъм, то има голяма вероятност тя да го получава в друго легло.

7. Спермата на партньора издава дали той ви подозира в изневяра

Сексологът Линдзи До сподели пред Daily Mail, че мъжката сперма издава дали той ви подозира в изневяра. Според нея 40 % от сперматозоидите по време на еякулация са „бойци“ или „камикадзета“, създадени да блокират чужди сперматозоиди да достигнат яйцеклетката. Когато мъжът подозира любимата си, че му кръшка, той произвежда повече от тези ‘бойци“.

8. Евреите са по-верни от християните

Проучване на сайта Jdate.com прави интересна съпоставка между изневярата и религията. Резултатите показват, че 84 % от евреите никога не са изневерявали на партньора си в сравнение с 66% при християните.

9. Мъжете с по-плътен глас по-често са обвинявани в изневяра

Мъжете с плътни гласове имат повече тестостерон в тялото си, което означава, че са с по-високо либидо. Хормоните имат отношение към сексуалния апетит, логично и към изневярата.

10. Блондинките изневеряват повече

CheaterVille.com неотдавна пусна проучване на тема цвета на косата и изневярата и според него, блондинките най-често слагат рога на партньора си (42 %).