Животът на мексиканския наркобарон Хоакин Гусман "Ел Чапо" ще бъде документиран в телевизионна драма, съобщи онлайн доставчикът на видео „Нетфликс” (Netflix).

"#Cartel", който ще бъде разработен от телевизионния канал „History” ще разкаже историята от появата на наркобандите до използването на социалните медии за популяризирането им, пише списание „Variety”.

"Истинската история на Ел Чапо, изпълнена с убийства, наркотици, корупция и знаменитости, е била и продължава да бъде една от най-завладяващите истории на последното десетилетие”, каза директорът на канала „History” Яна Бенет.

"#Cartel" ще бъде "метафора за живота, които представяме в интернет ... и рисковете от самохвалството в социалните мрежи”, разкри Бенет.

Гусман беше хванат през януари след месеци на преследване, а в залавянето му беше намесен и актьорът Шон Пен, който се срещна с наркобарона в скривалището му.

„Ел Чапо” излежа само 17 месеца в затвора с максимална сигурност Алтиплано в централно Мексико. Той се измъкна през дупка в банята на килията му. В предварително изкопан 1,5-километров тунел го очакваше мотоциклет, монтиран върху релси.

Сега той е изправен пред екстрадиране, поискано от съдилищата в Тексас и Калифорния. Босът е обвинен в убийства и трафик на наркотици, но до съдебния процес може да мине повече от година.