Жителите на русенското село Могилино са в шок след жестокото убийство на техен съселянин.

78-годишният Георги Рашев е убит преди седмица. Пръв за трагедията съобщи "Утро", а областната дирекция на МВР официално разпространи информацията, която дежурните преписвачи вече бяха прочели. Мотивът, който се разследва, е убийство заради пари, тъй като ден преди смъртта си пенсионерът е продал старата си УАЗ-ка. Парите не са открити в дома му от разследващите.

Първи тялото са намерили съседите Йорданка и Георги. Йорданка, чиято къща е точно до къщата на убития, се е притеснила, че не го вижда. Пердетата в дома му били пуснати, а крушката светела по обяд. Тя извикала друг съсед да провери какво става и той намерил окървавеното тяло в стаята, където обикновено пенсионерът спял. По неофициална информация Георги Рашев първо е бил ударен с чук по главата отзад, след което му е прерязано гърлото. От полицията обаче на този етап не дават подробности за начина на настъпване на смъртта.

Убитият е имал семейство във Варна, при което често пътувал. След празниците се канел отново да отиде при тях. Ден преди това се похвалил, че има пари, тъй като е продал УАЗ-ката, и се предполага, че тази информация е стигнала до съмнителни лица. Същата нощ е извършено и жестокото убийство.

Полицията всеки ден прави огледи на мястото, разказаха местните хора. Те не вярват, че извършителят или извършителите са от селото, тъй като се познават и нямат подобен съмнителен контингент. Предполага се, че става дума за гастрольори. Жителите на Могилино са притеснени и дори онези, които не са заключвали вратите си, вече го правят със страх. В селото има един полицай, който отговаря за още две съседни села. Хората са доволни от него, тъй като редовно обикаля и разпитва какво се случва, но са категорични, че една птичка пролет не прави и искат да има по-сериозно полицейско присъствие в малките населени места.