"Сподели! Посети! Изживей! Последната крачка към з"А"връщането". Това гласи призив от банер на официалната страница на ФК "Дунав" в социалната мрежа фейсбук.

Така "драконите" и техните фенове канят всички русенци на предстоящата решаваща среща на представителния футболен отбор на града в края на тази седмица. Ден след празника на Русе, 6 май, на 7 май, събота, от 18 ч. дунавци посрещат последния във временното класиране "Септември" Симитли.

При победа, момчетата на Веселин Великов си гарантират първото място в крайното класиране на втория ешелон и мечтаното от 25 години насам завръщане във футболния елит на България, 3 кръга преди края на първенството в "Б" група.

На банера, публикуван във фейсбук личат и имената на част от основните спонсори и партньори на клуба през този сезон - "Санси", "Мегахим", "Полисан", "ЕЛ", Фондация "Трейс за хората" и "Efbet".

Междувременно футболистите подновиха занимания за важния мач още в понеделник. След двубоя с "Добруджа" на 28 април, четвъртък, те получиха почивка до края на миналата седмица. Вчера обаче всички бяха на линия и тренираха на базата на клуба в квартал "Здравец".

"Готвим се на 100% за срещата със "Септември". В никакъв случай не трябва да подценяваме ситуацията. Всички сме пределно мотивирани да си свършим работата още тази седмица, като си спечелим заслужена промоция в "А" група", сподели старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

Припомняме, че клубът е на практика в административна готовност за "А" група още преди обявения за целта краен срок - 30 април. Всички необходими за целта документи бяха внесени в БФС от административния директор на "драконите" Огнян Цветанов.

Другата важна роля в з"А"връщането е на Община Русе. Местната власт уверява, че вече има готови проекти за необходимото обновяване на Градския стадион в Русе. Очаква се финансирането да е налице още тази пролет, за да започнат своевременно планираните ремонти и всичко да е готово още преди началото на сезон 2016/2017.