Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита бяха сред официалните гости на тържественото отбелязване на 70-тия юбилей на шведския крал Карл XVI Густав в Стокхолм.

Техни Величества бяха поканени да присъстват на всички събития, с които бе отпразнувана височайшата годишнина, съобщиха от пресофиса на Сакскобургготски. Още в навечерието на годишнината, на 29 април, бе организиран концерт в залата на Музея на Севера в шведската столица. На следващия ден тържествата започнаха с молебен за здравето на краля в църквата на Двореца и военен парад, след което кметицата на Стокхолм даде официален обяд в чест на рожденика в концертната зала, в която се връчва известната Нобелова награда. Вечерта бе организирана вечеря за 500 души отново в двореца. Сред присъстващите бяха представители на повечето кралски семейства от цял свят, както и правителствени членове от различни страни.

Между крал Карл XVI Густав и Сиемон Сакскобургготски, освен роднинската връзка – майката на краля, принцеса Сивила е била Сакскобургготска, съществува и дългогодишно приятелство. Ето защо Техни Величества, по изрична покана на шведското кралско семейство, отседнаха в Двореца по време на тяхното пребиваване в Стокхолм.

Когато през 1986г. Крал Карл Густав навършва 40 години отново е било организирано подобно честване, на което също така са били поканени Техни Величества. Тогава те пътуват в самолета на Крал Хуан Карлос I, бащата на сегашния испански крал. По време на пътуването, което съвпада точно с инцидента в Чернобил и изместването на радиоактивния облак на Запад, пилотът измерва необичайно високата радиоактивност.

На Великден Негово Величество се черкува в православната църква „Св.Георги“ в Стокхолм.