Актрисата Джулия Робъртс може да е новото лице на туризма в Индия. Властите в Делхи се надяват министърът на туризма Махеш Шарма и премиерът Нарендра Моди да дадат зелена светлина на план, включващ звездата като световен посланик на туризма в Индия.

Робъртс е особено подходяща за тази задача, тъй като не крие привързаността си към страната, където снима част от своя филм по едноименната книга на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай“. Звездата също така практикува йога, чиято родина е именно Индия.

Източник от министерството на туризма съобщи пред британския в. „Телеграф“, че звездата ще бъде поканена за участие в проекта, след като той бъда одобрен. „Планът трябва да бъде одобрен, преди да се свържем с актрисата, но това да имаме международна знаменитост, известна с практикуването си на йога, е от съществено значение за успеха на кампанията“, посочва той.

„Актрисата е индофил и продължава да идва в страната инкогнито“, допълва източникът.

Хиндуистките лидери в страната одобряват идеята Робъртс да стане лице на туризма, тъй като смятат, че тя е една от най-приятелски настроените към хиндуизма звезди в „Холивуд“. Тя дори кръсти своята продуцентска компания „Red Om“ в чест на хиндуистката дума за бог и вселена.