Още от дете Павел Димитров живее с диагнозата детска церебрална парализа. Превит е почти на 90 градуса в гърба и коленете. 

Доскоро 31-годишният мъж едва ходел. Но вече е живото доказателство как силният дух може да възкреси тялото, а спортът може да пребори тежките физически ограничения, разказва историята му bTV. 

Павел постига неща, които никой не е вярвал, че може да направи.

Допреди година правел малки разходки, но бързо се уморявал и винаги търсел опора. Тогава влязъл за първи път във фитнес залата и буквално възкръснал за нов живот. Заедно с треньора му Мартин Михайлов се заели с наднормените килограми.

Голямото предизвикателство обаче било как да се развие мускулатурата на Павел – нещо, което не могли да направят нито седемте операции на долните крайници, нито десетките рехабилитации.

"Когато започнахме работа Павел нямаше никакъв мускул от вътрешната страна на бедрото. Там беше на кокал, всичко се виждаше – една капачка и един кокал. Докторите са казали, че дори при електростимулация нямало как да се активирал да расте мускула. Не мога да кажа, че стана чудо, но успяхме – развихме го", разказва Михайлов.

"Новият" Павел е с 25 кг по-лек, вече е далеч по-изправен и много по-издръжлив. Тренира четири пъти в седмицата и е категоричен, че в залата се чувства щастлив.

"Когато тренират, думите, които Марто казва на Павката, са "можеш, можеш, ти можеш" и той наистина може”, коментира майка му Илияна.

Сега Павел наистина прави чудеса. Може сам да изкачва и да слиза по стълби и дори тича.

Самият той е много горд с постигнатото. Споделя, че иска да го сподели своята история с други хора със същата диагноза, за да ги мотивира и те да опитат.

А неговата мечта е да участва в Параолимпийски игри.