Благата вест за Христовото Възкресение е призив към всички нас да бъдем по-добри в трудните времена, в които живеем. Това казва Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в своето обръщение към народа за Великден.

Живеем в трудни времена, когато сякаш самите основи на света около нас се разклащат. Нравствени ценности, които векове наред са били ясен ориентир за хората, крепило на морала и спойка в обществото лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне.

Представите за добро и зло, справедливо и несправедливо, редно и нередно се подменят, а казано е: "Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина!" (Ис. 5:20). И в тази обстановка на ценностна дезориентация, вълни от мигранти с различни вярвания, светоглед и традиции прииждат и ни поставят пред нови изпитания.

Но благата вест за Христовото Възкресение е призив към всички нас да бъдем свидетели пред света за Евангелската Истина и вестители за неотпадащата, жертвена Христова любов, която побеждава злото и смъртта. Господ ни призовава: „Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец” (Мат. 5:16).

Нека Възкръсналият Спасител да просвети умовете и сърцата ни, да ни помага да преодоляваме трудностите и изпитанията, да даде на всички вярващи в Неговото Възкресение крепки душевни и телесни сили, непоколебима вяра и преизобилна любов, та всеки, който е в неведение, в отчаяние, в страдание, като види добрите ни дела и усети мира и топлината в сърцата ни, да се изпълни с радост и надежда, та на нашия поздрав: Христос възкръсна, да отвърне възторжено: Наистина възкръсна!