По повод своя 59-и рожден ден Български спортен тотализатор пуска уникална за пазара нова числова игра с изключително висока честота на печалбите. Играта е с наименование „Тото 2 – Рожден ден“ дава възможност на участниците да играят с рождени дати – свои и на близки хора, както и с други значими за тях дати. Една комбинация включва едновременния избор на последните две цифри от желана година, месец в годината, дата от месеца и ден от седмицата.

Честотата на печалбите е 1:4, което означава, че всеки четвърти залог печели. Печалбите са разпределени в 15 групи – ако се познае всичко, печели се джакпот, но се печели и при познат само ден в седмицата, или само месец в годината, или само дата в месеца. Цената за една комбинация е 1 лев. В „Тото 2 – Рожден ден“ може да се играе със системи за пълно комбиниране. Играта стартира с два тиража седмично от 9 май в цялата мрежа от тото пунктове и онлайн на www.toto.bg, като първото теглене на печелившите числа ще бъде в празничното предаване на Спорт Тото на 12 май.

„Какъв по-добър начин за Български спортен тотализатор да отбележи своя рожден ден от това да даде възможност на още повече българи да печелят редовно атрактивни суми“, коментира изпълнителният директор на БСТ г-н Дамян Дамянов. „Идеята за играта „Тото 2 – Рожден ден“ се появи, защото знаем, че много хора предпочитат да залагат на рождени дати и годишнини при попълването на фишовете за любимите си числови игри на Спорт Тото. Понякога попълват и датите на важни събития в живота – сватби, рождени дни на деца и внуци и други, които свързват с късмет и благополучие. Затова вече има и специална игра за това.“

Изтеглянето на печелившите числа в тиражите на играта „Тото 2 – Рожден ден“ ще се провежда всеки четвъртък и неделя, заедно с останалите числови игри, на живо от студиото на Спорт Тото.