Първата дама на САЩ Мишел Обама и актрисата и предприемачка Джесика Алба са сред носителите на 20-ите награди "Уеби", отличаващи най-доброто в интернет. 


Призовете се присъждат в 42 категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, и социални медии.
Два клипа с участието на Мишел Обама бяха отличени в категориите за комедийно онлайн видео. Музикалният клип "Go to College", в който съпругата на президента на САЩ рапира в името на образованието, спечели приз в категорията за най-добро комедийно онлайн видео - кратка форма, а епизодът на видеоканала "Фъни ор Дай" с Мишел Обама и Голямото пиле от "Улица Сезам" беше отличен за най-добро комедийно онлайн видео - дълга форма.
Големите победители на наградите "Уеби" са музикалната стрийминг платформа Спотифай и Вайс Мидиа, които спечелиха по 13 награди. Следват "Нешънъл джиографик" с 10 отличия и "Ню Йорк таймс" с осем, сред които за най-добър новинарски сайт.


Актрисата Джесика Алба беше обявена за предприемач на годината за компанията й за екологични продукти "Онист".


Със специални награди бяха отличени актрисата и създателка на сериала "Момичета" Лина Дънам и продуцентката Джени Конър за онлайн феминисткото им списание Лени Летър, сатиричният вестник "Ониън", режисьорките Мойра Демъс и Лора Рикиарди за документалната поредица "Making A Murderer".


Сред интернет отличниците се наредиха също сериалът "Игра на тронове" /цялостно присъствие в социалните медии/, ритъм енд блус певецът Уикенд /най-добър музикален клип за "In the Night"/, Тайлър Оукли /интернет личност на годината/.


Водещите на късни ток шоута Джими Кимел и Джими Фалън за втора поредна година спечелиха призове "Уеби" и "Гласът на публиката".
Носителите на 20-ите годишни награди "Уеби", които се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, и на отличията "Гласът на публиката", определяни от "жури" от интернет потребители, ще бъдат почетени на церемония в Ню Йорк на 16 май тази година.