След като вчера заседаваха до след 00:30 ч, и днес депутатите се канят да работят извънредно, за да приемат Изборния кодекс. Ще направят само кратко прекъсване след 14 ч, за да отметнат няколко комисии.

Малко след полунощ народните представители се разпуснаха, когато стана ясно, че в гласуваните текстове не е добавено уточнението, на което се договориха от управляващото мнозинство на срещата си с премиера Бойко Борисов. А именно - че вотът на избирателите, които са отбелязали новото квадратче "Не избирам никого", няма да влиза в базата, на чиято основа се изчислява прагът за влизане в Народното събрание.

По предложение на секретаря на парламентарната група на РБ Димитър Делчев тези гласове - на нехаресващите никого, няма да важат и за отчитането на гласовете за президент.

"Г-н Симеонов, все някога ще има последен път. Не го зная кога ще бъде той и кога ще бъде подобаващо", сряза лидера на Патриотичния фронт председателят на Народното събрание Цецка Цачева, докато правеше поименна проверка, която все още тече в пленарната зала. Не й хареса крясъкът, който издаде лидерът на НФСБ.