Утре ще е слънчево. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През тази нощ времето ще е ясно и над Източна България облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне, на много места и ще стихне. Минималните температури ще са ниски – между минус 1° и 4° и на места ще се образува слана.

Утре над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще духа до умерен западен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен западен вятър, който през деня временно ще се ориентира от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 3°.

В четвъртък ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще се затопли още.

В петък ще духа слаб до умерен вятър. Облачността ще се увеличи и в западната половина от страната ще вали. Дневните температури слабо ще се понижат.

В събота облачността ще е значителна, на места ще вали слабо.