Депутатите решиха да удължат работното си време до ударно приемане на още 54 параграфа от Изборния кодекс, предаде БГНЕС.

В момента депутатите са отхвърлили 82 параграфа от общо близо 200-параграфния изборен закон. Решението им бе да приключат работа днес до приемане на 136-ти параграф.

Преди това народните представители не дадоха зелена светлина предизборната кампания да се води на друг език, когато е осигурен превод на български. Две предложения на депутати целяха това - на Лютви Местан и на ДПС.

Предложението на Лютви Местан гласеше: „В отделни случаи и при задължително осигурен превод на български език да се допуска ползване и на друг език”. „В случаите, когато кампанията се води и на друг език, да се осигурява превод на български език”, пък беше идеята на председателя на ДПС Мустафа Карадайь.

След тези предложения депутатът от „Атака” Илиан Тодоров се обърна към ДПС с думите „Ако искате да говорите на турски занимавайте си в Турция или Анадола”. Това доведе до 15-минутна почивка в пленарна зала до охладяване на парламентарните страсти.