Утре вечер от 21:30 часа отборната битка в MasterChef по bTV ще прерастне във вътрешна война, която ще завладее и двата лагера. Противно на романтичната тема „любов” и задачата за приготвяне на фино и съвършенно тристепенно меню за 6 влюбени двойки, междуличностното напрежение ще проличи още при разпределението на отборите. Виктор Петър и Андре ще дадат възможност на единия капитан да избере дали да включи в редиците си обречения на елиминация или да се презастрахова срещу риска от саботаж.

Изявеното лидерство на капитаните при сформирането на менюто ще смути както хоби-готвачите, така и строгото и справедливо жури. Изобретателността на кулинарите трябва да впечатли влюбените, сред които са и актьорите Евгени Будинов и Антоний Аргиров, като и съпругата на Chef Токев – Мария. Сосовете за основните ястия и на двата отбора ще станат причина за остри конфликти, а надпреварата между вкусовете – оспорвана. Салата капрезе ще се конкурира с патешки дроб с ябълка и сос от ягоди, лазаня „Болонезе” – с агнешки котлети, а класическото тирамису - с плодов тарт за господата и крем брюле за дамите. Паниката ще прерастне в отчаяние, което може да има пагубни последствия. За кого, ще стане ясно в сряда от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Хоби-готвачите ще влязат в елеминациите със самочувствието на титани, но предизвикателството бързо ще ги върна на земята. То ще бъде разделено на три етапа – три ястия, приготвени за 20, 10 и 5 минути. След всеки етап, най-добрият ще се качва на балкона и ще запазва престилката си, а един ще напусне кухнята завинаги. Ястия, достойни за изискан ресторант ще стресират хоби-готвачите и ще изкарат или най-доброто, или най-лошото от тях. Познаване на рецептите, много мислене и прецизно планиране на възможностите спрямо времето ще отличат професионалисти от аматьори. Какви ще бъдат „следите на войната”, може ли стилът „без да искам” да изглежда добре, кой ще заслужи прякора „Пикасо” и мисия невъзможна ли е перфектната чиния за 5 минути, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.