Възрастен самотен мъж бе пребит до смърт от банда деца. Те извършили жестокото престъпление, за да ограбят пенсионера, съобщи полицията. С белезници били оковани четирима 16-годишни местни жители и техен авер на 18 г.

Трупът на 72-годишния бай Динко бил открит окървавен в двора му в симеоновградското село Свирково миналия четвъртък. На тялото се натъкнал негов съсед, който веднага съобщил в полицията. Съдебен медик установил, че пенсионерът е удрян зверски по главата.

Според прокуратурата петимата отишли пред дома на пенсионера и двама от тях останали пред къщата, за да пазят да не дойдат външни хора. През това време възрастният мъж спял в стаята си. Един от бандитите го ударил с дървена греда по главата. После излязъл и с аверите си гледали през прозореца. Когато установили, че бай Динко вече не спи, апашите нахлули при него и започнали да го замерят с дървени плоскости. Пенсионерът успял да стигне до двора си. През това време нападателите влезли в стаята и взели 120 лева от портфейла на жертвата си. По-късно 72-годишният мъж издъхнал от раните си по главата. По време на разследването станало ясно, че на 16 април петимата отново влезли в дома на възрастния човек и отмъкнали 390 лева.

Според местни сайтове нападателите били роми и пили алкохол преди кръвопролитието. Кметът на селото пък разказа, че убитият бил пенсионер по болест, живеел сам и бил много кротък човек.