Бизнес историята с успешен край е на Мартин Ангелов и Михаил Кленов, млади български архитекти, създатели на велосипед от ново поколение. Техният Halfbike е най-успешният проект, който за кратко време печели финансиране в платформа за стартиращи бизнес идеи.

Halfbike е нещо между велосипед и скейтборд. Кара се прав и се управлява не с ръце, а с цялото тяло. Едно от основните му качества е, че е малък и компактен, лесно се слага в багажника на колата и се комбинира с градски транспорт.

"За нас ключово беше усещането, преживяването от това ново превозно средство.
Точно тези качества го направили най-харесваният проект. Провеждат две кампании и печелят най-голямата инвестиция за 2015 г. Създават 2500 бройки Halfbike и ги разпространяват във всички точки на света", казва предприемачът Мартин Ангелов.

И допълва: "Много хора в тяхното ежедневие искат да пробват нещо ново и обикновено има много малка еволюция забелязвам в транспортните средства напоследък.....Това е някаква глътка въздух ... Човек е така устроен, че да търси винаги нещо ново".

Силно вярва, че човек трябва да се движи, но и да го прави по забавен начин. Все още се изненадва от социалния ефект на проекта.

"Това е най-интересното, получавайки обратна връзка от хората е много мотивиращо и приятно", каза още Ангелов.

Предприемачът беше в Шумен, за да мотивира и други млади хора да осъществят бизнес мечтите си.