ГЕРБ са склонни да направят ревизия в Изборния кодекс по тези промени, които провокират недоволство сред хората. Ако това беше правителство на ГЕРБ въобще нямаше да бъдат приети тези промени.

Целта на срещата с парламентарните групи за Изборния кодекс утре ще бъде публична, защото започна да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение. Това заяви премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов добави, че предложенията на Патриотичния фронт са били ясно формулирани и са искали от ГЕРБ да ги подкрепи. Борисов заяви също, че са получили такава подкрепа и въпреки че тези предложения са били срещу неговото разбиране, ГЕРБ като отговорна партия са ги подкрепили заради стабилността на коалицията. "Нека бъдат така добри, да излязат и да си ги защитят пред обществото", коментира той.

Премиерът каза също, че винаги е бил против задължителното гласуване. "Със страшна сила се разпространява, че задължаваме хората да гласуват. Това не е вярно", категорично отбеляза той.

Борисов каза още, че на среща с патриотите той е настоявал това да става едновременно с електронното гласуване, за да може като отпадат секциите извън посолствата и консулството, да имат тези хора възможност да гласуват по електронен път. Ако се договори парламентът, е напълно възможно да се ускори и въвеждането на електронното гласуване.

Борисов заяви, че не иска за неща, които се приемат от всички, само ГЕРБ да се обяснява. "Досега се съобразявах в името на коалицията на подкрепящите партии, а когато ГЕРБ предложи нещо трябва да ходи и да търси подкрепа от партии, извън правителството, посочи той.

Борисов обясни също, че не е срещу социологическите проучвания, защото не ги четял и не му пречели.