Днес, по време на Автомобилния Салон в Пекин, Карлос Гон, Председател и Главен изпълнителен директор на Groupe Renault, разкри новия Renault KOLEOS, луксозен SUV с напълно променен дизайн, който ще се продава на 80 пазара по света.

 “Днес в Пекин, отбелязваме световната премиера на напълно новия, флагмански SUV модел Renault KOLEOS”, заяви Карлос Гон, Председател и Главен изпълнителен директор на на Groupe Renault. “KOLEOS бе напълно преосмислен в инженерно отношение, с мощно стилно оформление, уникални характеристики и пълни SUV способности.”

Новият KOLEOS излъчва мощно присъствие със своите мъжествени екстериорни линии, които го разграничават от конкурентите, и предлага изискан, комфортен интериор, с водещо в класа пространство в купето, включително 289 мм пространство за коленете на пътниците отзад. Сред характеристиките, изисквани от пазара, влизат волан с подгряване и лесно размразяване за страните със студен климат, както и въздушен филтър за неутрализиране на полени, прах и неприятни миризми.

Предпазващ интериор

Новият KOLEOS предлага по-висока шофьорска позиция с отлична видимост. Сравнена с традиционен седан, позицията на водача в новия KOLEOS е разположена 150 мм по-високо, успокояваща характеристика, която е високо ценена от купувачите на SUV модели. Ръкохватките от двете страни на централната конзола са заети от света на офроуд машините, като едновременно с това насищат интериора със спортно усещане.

SUV флагман в гамата

Най-добрата в класа, много лесна за използване 4х4 система се отличава с 4х4-i технология, система за задвижване на четирите колела, която улеснява превключването между режимите 2WD, 4WD AUTO и 4WD LOCK. Трансмисията 4х4 на новия KOLEOS гарантира също така повишена безопасност и стабилност, като неутрализира недозавиването и презавиването, оптимизирайки сцеплението в трудни условия. Новият KOLEOS предлага и висока проходимост с пътния си просвет от 213 мм.

Свързано изживяване на борда на автомобила

Ключова характеристика в интериора на новия KOLEOS и за комфорта по време на път, е R-Link 2, свързано, персонализирано изживяване. Тази система служи като контролен център за координиране на функции като аудио система BOSE, инфотейнмънт, навигация, телефония с технология свободни ръце, радио и системи за асистиране на управлението.

Високотехнологични системи за подпомагане на управлението

В зависимост от пазара, новият KOLEOS идва с голям набор от системи и функции за подпомагане на управлението, всички от които могат да се контролират чрез таблета R-LINK 2.

  • Да успокояват: Active Emergency Braking System

  • Да предупреждават: Предупреждение за напускане лентата на движение, предупреждение за безопасна дистанция, разпознаване на пътни знаци с предупреждение за превишаване на ограничителната скорост, предупреждение за сляпата точка, засичане на признаци за умора

  • Да подпомагат: камера за задно виждане, автоматични дълги/къси светлини на фарове, предни, задни и странични паркинг сензори и асистент за улесняване на паркирането.

Новият KOLEOS допълва гамата във високия клас автомобили на Renault, която сега включва кросоувъра Espace, големите седан и комби Talisman и Talisman Estate. Той завърша и дизайнерския Ренесанс на гамата на Renault. Новият KOLEOS е моментално разпознаваем като топ модела в гамата на Renault, благодарение най-вече на своя дизайн отпред, който изпъква със силно откроимото лого на Renault, позиционирано в центъра на широката хромирана радиаторна решетка.

Новият KOLEOS ще се произвежда в два завода – Пусан в Южна Корея за всички пазари, с изключение на Китай, плюс Ухан, Китай, за китайския пазар. Двата завода отговарят на високите стандарти на Renault за качество на производството, контролиращи процеса за автомобилите, конструирани на платформата CMF-C/D за марките, принадлежащи на Groupe Renault.