Деветата Национална конференция на ДПС избра единонушно Мустафа Карадайъ за председател на партията.

„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви след избора си развълнуван Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Председателят благодари на почетния председател д-р Ахмед Доган и конференцията за доверието.

Конференцията избра новия Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията.

Днес в зала 3 на НДК Движението за права и свободи проведе своята IX Национална конференция. В работата на Конференцията взеха участие 856 делегата от общ брой 896.

На конференцията присъства почетният председател д-р Ахмед Доган, учредители на партията, народни представители, евродепутати гости от страна и чужбина .

С приветствено слово към делегатите се обърна президентът на партията АЛДЕ Сър Греъм Уотсън, Ханс Ван Баален президент на Либералния интернационал и вицепрезидентът Робърт Браун, видеообръщение изпрати и лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верховщат.

Към делегатите се обърнаха и гости от Република Турция Кямил Съндър – Генерален секретар на Народно Републиканската партия,Саффет Санджаклъ – депутат от Националистическата народна партия, кметът на Одрин – Реджеб Гюркан, Вефа Салман – кмет на Ялова, който подари и портрет на Мустафа Кемал Ататюрк.

От българските гости делегатите бяха приветствани от Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ, почетния председател на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев, заместник-председателя на партията Атанас Мерджанов, зам.-председателя на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка лидер на БДЦ, Светлин Танчев председател на Народен съюз, Гюнер Тахир председател на НДПС, поздравителни адреси изпратиха лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и председателят на КНСБ Пламен Димитров.