При победа на парламентарните избори в Сърбия управляващата коалиция ще „продължи по пътя на европейската интегряция и доближаването до европейските жизнени стандарти“, заяви пред журналисти сръбският премиер Александър Вучич след като гласува, придружаван от дъщеря си, предаде ТАСС.

Вучи също подчерта, че Сърбия и в бъдеще ще поддържа традиционни връзки с Русия, Китай и други страни. „Ако не получим мнозинство, ще поздравим противниците си и няма да молим за никакви оправдания и алиби“, допълни той. Премиерът отбеляза, че за оглавяваната от него коалиция „Александър Вучич – Сърбия побеждава“, сформирана около Србъскта прогресивна партия, сегашната предизборна кампания е била изключително чиста.“Честно се борихме“, подчерта той.

Първите предварителни резултати от вота ще станат известни около 22.00-23.00 местно време, а окончателните резултати трябва да бъдат обявени до 20.00 ч. на 28 април. За 250-те места в парламента се съревновават 3 270 кандидати, представляващи 20 партийни списъка.