С прокурорско разпореждане за още 72 часа остава в ареста задържаният за убийството на възрастна жена във врачанското с. Малорад. Бързото полицейско разследване по случая установи, че 20-годишният Даниел Пламенов нахлул след взлом в къщата на 87-годишната Цветана Иванова в четвъртък през нощта.

Възрастната жена се събудила от шума и се опитала да окаже съпротива на крадеца, затова била пребита до смърт от него. На сутринта окървавеното тяло на бабата било открито на пода в дома й от инкасатор на водоснабдителното дружество.

При огледа полицаите установили, че цялата къща е разххвърляна докато нощния апаш ровил в търсенето на скрити от стопанката пари и ценности. Не успял обаче да открие нищо и си тръгнал с празни ръце.

В Малорад всички знаели, че баба Цветана получава добра пенсия. Мъжът и работел като миньор и след смъртта му тя взела вдовишка пенсия. Парите, с които разполагала на месец, били около 500 лв. Според съседите й обаче ги харчела бързо и рядко оставяла пари в къщата си. Единственият й син живее в София и идвал в селото рядко.

Разследващите веднага започнали да проверяват целия контингент в селото, в което живеят около 2000 души. Повечето от тях живеят в циганската махала и са натрупали дебели криминални досиета предимно за кражби по домовете из целия район. В Малорад има къщи, които са обирани повече от 10 пъти.

Обвиненият за убийството на баба Цветана не е от циганската махала, съобщиха разследващите. Даниел обаче също има дебело кримидосие за кражби и грабежи, с които започнал да се занимава още докато бил непълнолетен.