Стилно парти събра в атриума на Бургаския свободен университет най-важните хора в личния живот и кариерата на проф. д-р Петко Чобанов.

Чобанов, който бе дългогодишен ректор на БСУ, а в момента е президент на учебното заведение, лично посрещаше гостите си до официални вход, който се отваря само за празнични поводи.

С подбора им професорът показа, че не е забравил нито един момент от живота си – тук бяха негови съученици от математическата гимназия, най-близките от семейството му, колегите, с които отвоюва правото Бургас да е истински студентски град с красива университетска сграда – магнит за много млади хора, както и приятели, с които споделя страстта си към дайвинга.

Празникът на Чобанов уважиха кметът на Бургас Димитър Николов, представители на различни политически сили, бизнесмени, лекари, хора от културните среди.

Възпоменателен медал на УНСС връчи на рожденика ректорът на университета проф. д. и. н. Стати Статев (на снимката вляво). Той се присъжда за принос в сътрудничеството между двете учебни заведения.

Децата на Чобанов го изненадаха с „биографичен” филм, направен в чувство за хумор, много ретроснимки и забавни колажи.

Изненадата за гостите пък бе концерт на истинска звезда – Васил Найденов изпя най-големите си хитове и се снима с почитателите си.

Личният юбилей на проф. Чобанов съвпада с 25-ата годишнината на БСУ. Програмата включва дискусии, конференции, семинари, изложби, гостувания през цялата година.

Основните тържества ще са на 20 и 21 септември, когато ще се проведе и научна конференция „Новата идея в образованието“. Тогава е насрочен и Тържествен академичен съвет за връчване почетни плакети на преподаватели и гости.